Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Wie is gastouder Janneke?

Graag stel ik mij bij deze aan u voor. Ik ben Janneke Koijen-Vrijsen, 39 jaar en getrouwd met Max Koijen. Samen hebben wij drie kinderen Juultje (12) Gijs (11) en Freeke (6). Samen wonen wij in de kindvriendelijke wijk de Reeshof in Tilburg.

In 2008 ben ik begonnen als pedagogisch medewerker bij Kinderstad. Met destijds ruim vijf jaar werkervaring en als moeder van twee kinderen op een kinderdagverblijf realiseerde ik mij dat het anders kon en daarom ben ik in 2014 gestart als gastouder. Waardoor ik mij meer kon richten op persoonlijke aandacht, rust en bovenal veel plezier maken.

Ik vind het belangrijk om de kinderen een veilige omgeving te bieden waarin kinderen kunnen groeien en zich optimaal kunnen ontwikkelen tot individu. Elk kind en elke leeftijdsfase heeft zijn eigen behoeftes en hier speel ik graag op in. Voor de allerkleinste vind ik het belangrijk om zo dicht mogelijk aan te sluiten bij de thuissituatie.

Samen knutselen en mooie bouwwerken maken met de duplo of kapla. Onze fantasie prikkelen met bijvoorbeeld de poppenspullen. Op avontuur in onze gave tent die we heel vaak binnen opzetten. Met de allerkleinste samen spelen op het kleed, de wereld ontdekkend. Plezier staat voorop! Maar ook rust en regelmaat vind ik als gastouder en ook als moeder belangrijk. Samen een boekje lezen zie ik dan ook als een fijn moment van de dag. Ik heb een uitgebreid aanbod aan speelgoed, spelmateriaal en knutselspullen. Ik probeer hierin geregeld te variëren en kijk hierbij vooral naar de interesses en fase van een kind.

Ik probeer iedere dag naar buiten te gaan. Dat doet iedereen goed en geregeld zijn wij dan ook wandelend door de wijk te vinden. Samen de eendjes voeren, een wandeling naar het bos, de speeltuin of gewoon fijn in de tuin spelen. Ik heb een grote wandelwagen waar 4 kinderen in kunnen waardoor ik altijd gemakkelijk naar buiten kan.

Ik ben in het bezit van het diploma, Onderwijsassistent niveau 4, die de wetgeving omtrent gastouder eist om de professionaliteit te garanderen. Tevens ben ik in het bezit van het diploma Kinder-EHBO. Daarnaast volg ik jaarlijks diverse cursussen om op de hoogte te blijven van alle veranderingen binnen de kinderopvang.

Sinds 2013 ben ik opgenomen in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen. Jaarlijks krijgen wij controles van de GGD en de samenwerkende Gastouderbureaus. Door alle genoemde partijen wordt er een risico-inventarisatie gezondheid en veiligheid uitgevoerd. Het rapport van deze hygiëne en kwaliteitscontrole ligt hier ter inzage voor de (vraag)ouders.

Advertentie
%d bloggers liken dit: