Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

“Dag blaadjes dag doe maar vliegen”

Dat zei een van de gastkindjes gisteren toen we naar het bos gingen. Het viel haar op dat sommige bomen bijna geen blaadjes meer hadden.

Meer lezen over ““Dag blaadjes dag doe maar vliegen””
Advertentie

De laatste dagen van het jaar..

En zo eindigt 2021 bijna hetzelfde als vorig jaar. Weer in een lockdown en met strenge maatregelen. Gelukkig mag de gastouderopvang open blijven, maar als gastouder voel je ook een bepaalde onzekerheid. Wat zijn nu milde klachten en wanneer hoest een kind te veel? Maar als ik terugkijk naar het afgelopen jaar dan denk ik niet aan de maatregelen, maar aan alle mooie avonturen die ik samen met alle kindjes heb mogen ervaren, de twee baby’tjes die ik dit jaar mocht verwelkomen in de opvang , de heerlijke kletspraat tussen de peuters en de dreumesen die ineens zoveel kunnen. Wat mij elke keer weer opvalt is hoe lief alle kindjes voor elkaar zijn. Een eigenwijze dreumes die juist super zorgzaam is voor de kleine baby’tjes, een grote zus die mij heel graag helpt met de zorg voor haar zusje, de vele knuffels, het liedje wat we telkens weer zingen en waar we elke keer weer dubbel om liggen. Kortom, ik heb genoten van het jaar 2021. En ik kijk uit naar alle nieuwe avonturen die we samen gaan beleven in het nieuwe jaar!

Fijne kerstdagen allemaal en alvast een heel gelukkig en gezond 2022!

Dagritme met pictogrammen

Hoe leuk zijn deze pictogrammen van Thuis bij Muis! Deze kocht ik een tijdje geleden en ben super enthousiast over de mooie illustraties. Hiermee laat ik op een leuke en speelse manier de dagindeling zien, zodat de kinderen meer inzicht in de dag dag krijgen. Een fijn ritme werkt altijd prettig wanneer je met kinderen werkt. Zowel voor de kinderen als de gastouder.

Vanochtend liet ik zien hoe deze dinsdag eruit gaat zien bij Gastouder Janneke. We gaan oa knutselen, dansen, een Sinterklaas verhaal voorlezen en nog veel meer.

Natuurlijk is een dag met kinderen niet geheel te plannen van te voren, je zult je soms gedurende de dag moeten aanpassen naar de behoeften en wensen van de gastkindjes. Maar ik merk dat de twee en drie jarige het fijn vinden wanneer ze kunnen zien wanneer we wat gaan doen. Daarnaast is het ook een mooie voorbereiding voor de basisschool.

Wij gaan verder genieten van deze dinsdag. Fijne dag!

Janneke

Herfst

Paddestoelen, beukennootjes, blaadjes, rood en geel. Buiten vind je nu al die schatten en het zijn er heel erg veel!

Zo dat was weer even geleden dat ik hier iets schreef. Het afgelopen jaar kwamen er veel nieuwe kindjes spelen bij Gastouder Janneke en waren we vooral heel druk met elkaar allemaal beter leren kennen. Nu is de herfst weer begonnen en kijken we naar buiten naar de regen, maar ook naar de mooie schatten die de herfst met zich meebrengt. We gingen al op zoek naar de mooiste bladeren en daarvan gaan we deze week herfstkroontjes maken met als resultaat: een prachtige herfstprinses of prins! Wat ook nog op de planning staat zijn kastanjes zoeken waar we de mooiste diertjes mee kunnen gaan maken. De herfst, een seizoen waarin de natuur zijn mooie kleuren laat zien en waarin ik als gastouder geniet van de verwondering van ieder kind. We gaan het binnen extra gezellig maken, mooie boswandelingen en op zijn tijd volop springen in de plassen buiten. Genieten van het kind zijn en plezier maken, dat is toch het allerbelangrijkste!

Op schattenjacht in het bos

Zie ginds komt de stoomboot…

Sinterklaas is weer in het land en wat was het spannend dit jaar! Piet Smeerpoets die de kolen kwijt was en waar zou de Stoomboot nou toch aankomen? Gelukkig kwam alles weer goed en vanochtend stuiterde mijn eigen kleine pietje om half 8 naar beneden om te kijken of er iets in haar schoen zat. Komende weken gaan we het bij Gastouder Janneke natuurlijk ook hebben over Sinterklaas. Liedjes zingen, pepernoten bakken, mooie prentboeken voorlezen, pietengym en heel veel knutselen. Mijn oudste dochter maakte afgelopen week al mooie pietenmutsen met de kindjes en komende week wil ze schoentjes gaan knutselen zodat iedereen ook bij mij hun schoen kan zetten. Ik zal hier en op mijn facebookpagina de komende weken leuke activiteiten rondom het thema Sinterklaas delen.