Dagritme met pictogrammen

Hoe leuk zijn deze pictogrammen van Thuis bij Muis! Deze kocht ik een tijdje geleden en ben super enthousiast over de mooie illustraties. Hiermee laat ik op een leuke en speelse manier de dagindeling zien, zodat de kinderen meer inzicht in de dag dag krijgen. Een fijn ritme werkt altijd prettig wanneer je met kinderen werkt. Zowel voor de kinderen als de gastouder.

Vanochtend liet ik zien hoe deze dinsdag eruit gaat zien bij Gastouder Janneke. We gaan oa knutselen, dansen, een Sinterklaas verhaal voorlezen en nog veel meer.

Natuurlijk is een dag met kinderen niet geheel te plannen van te voren, je zult je soms gedurende de dag moeten aanpassen naar de behoeften en wensen van de gastkindjes. Maar ik merk dat de twee en drie jarige het fijn vinden wanneer ze kunnen zien wanneer we wat gaan doen. Daarnaast is het ook een mooie voorbereiding voor de basisschool.

Wij gaan verder genieten van deze dinsdag. Fijne dag!

Janneke

Herfst

Paddestoelen, beukennootjes, blaadjes, rood en geel. Buiten vind je nu al die schatten en het zijn er heel erg veel!

Zo dat was weer even geleden dat ik hier iets schreef. Het afgelopen jaar kwamen er veel nieuwe kindjes spelen bij Gastouder Janneke en waren we vooral heel druk met elkaar allemaal beter leren kennen. Nu is de herfst weer begonnen en kijken we naar buiten naar de regen, maar ook naar de mooie schatten die de herfst met zich meebrengt. We gingen al op zoek naar de mooiste bladeren en daarvan gaan we deze week herfstkroontjes maken met als resultaat: een prachtige herfstprinses of prins! Wat ook nog op de planning staat zijn kastanjes zoeken waar we de mooiste diertjes mee kunnen gaan maken. De herfst, een seizoen waarin de natuur zijn mooie kleuren laat zien en waarin ik als gastouder geniet van de verwondering van ieder kind. We gaan het binnen extra gezellig maken, mooie boswandelingen en op zijn tijd volop springen in de plassen buiten. Genieten van het kind zijn en plezier maken, dat is toch het allerbelangrijkste!

Op schattenjacht in het bos

Zie ginds komt de stoomboot…

Sinterklaas is weer in het land en wat was het spannend dit jaar! Piet Smeerpoets die de kolen kwijt was en waar zou de Stoomboot nou toch aankomen? Gelukkig kwam alles weer goed en vanochtend stuiterde mijn eigen kleine pietje om half 8 naar beneden om te kijken of er iets in haar schoen zat. Komende weken gaan we het bij Gastouder Janneke natuurlijk ook hebben over Sinterklaas. Liedjes zingen, pepernoten bakken, mooie prentboeken voorlezen, pietengym en heel veel knutselen. Mijn oudste dochter maakte afgelopen week al mooie pietenmutsen met de kindjes en komende week wil ze schoentjes gaan knutselen zodat iedereen ook bij mij hun schoen kan zetten. Ik zal hier en op mijn facebookpagina de komende weken leuke activiteiten rondom het thema Sinterklaas delen.