Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Eten en drinken

Bij Gastouder Janneke wordt gezond en verantwoord gegeten. De kinderen eten elke dag vers fruit, want ook de fruithapjes worden van vers fruit gemaakt. Voor elk eetmoment zingen we een liedje of lees ik een verhaaltje voor. Natuurlijk eten we gezellig samen aan tafel!

Bij de lunch eten de kinderen bruin brood met eerst gezond beleg en daarna eventueel iets zoets. ‘s Middags krijgen de kinderen een tussendoortje zoals een rijstwafel, koekje of een cracker en eventueel wat rauwkost zoals komkommer en tomaatjes.

Bij het drinken kiezen we meestal voor diksap, ranja, water, melk of thee. Water drinken doen we onbeperkt. Minstens 3 bekers per dag en als je kind dorst heeft. Hierbij een ook het eten houd ik

In principe regelt gastouder Janneke het eten en drinken, maar als je kind speciale behoeften of wensen heeft, dan kun je dat ook zelf meegeven. Ik ben bekend met coeliakie. Hier kan dan ook rekening mee worden gehouden.

Af en toe iets lekkers moet natuurlijk ook kunnen! Samen in de keuken cakejes bakken of overheerlijke fruitspiesjes maken aan tafel zie ik dan ook als een leuke activiteit om samen met de kinderen te doen.

Samen bakken vind ik super leuk en de kinderen helpen altijd graag mee!


Advertentie
%d bloggers liken dit: